Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar, på de mest stillede spørgsmål. Er der noget vi mangler? Så stil et spørgsmål nederst.

Onsdag den 5. Juli klokken 12:00.

Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.

Optagelse.dk hedder uddannelsen "Økonomi".
Aalborg har masser af lejligheder og ungdomsboliger. Og .. Finder du ikke selv en bolig, kan du gøre brug af Aalborg Kommunes "Tag over hovedet-garanti". Garantien indebærer, at du har mulighed for at få anvist og leje en bolig midlertidigt i de første måneder efter studiestart. Betingelsen er dog, at du allerede har forsøgt at finde én selv. Læs mere om mulighederne her:
Der er mange muligehder. Halvdelen af kandidaterne får job i den private sektor og den anden halvdel Får job i den offentlige sektor.

En del får job i den finansielle sektor, nogle får job som fuldmægtige i ministerier og styrelser, men også i kommuner og regioner. En del får job som forskere og undervisere på handelsgymnaier og universiteter.

Fælles for alle er, at alle kandidater fra økonomi på AAU kommer i job, efter endt studie.
Bacheloruddannelsen tager 3 år, og kandidatuddannelsen tager 2 år.
Din færdige titel, efter den fem-årige uddannelse, bliver Cand. Oecon.
Studietstart er den 1. september.
De sidste to optagene årgange har holdstørrelsen været på ca. 40 personer.

Man lærer alle de andre at kende. Miljøet bliver aldrig upersonligt - det er med til at skabe gode relationer, der rækker ud over studietiden.
Stort set alle færdigguddannede Cand. Oecon´er fra Aalborg universitet, har job på hånden lige efter studieafslutning - de fleste enda allerede før de har afsluttet studiet.
PBL modellen, eller Aalborg modellen, er noget som i særlig grad kendetegner økonomi-uddannelsen i Aalborg. Gruppearbejde og virkelige problemstillinger er centrale elementer i PBL modellen.
Du er berettiget til SU under hele forløbet. Ud over det, kan du besøge websiden studiejobnordjylland.dk - hvor du har mulighed for at finde et studiejob.
Campus for Økonomisk institut ligger ca. 6 km. udenfor Aalborg. Der er løbende busforbindelser til universitetet og der er lavet en busvej, som undgår myldretidstrafikken.
Undervisningen foregår på dansk og uddannelsessproget er dansk, men mange lærerbøger er engelsksprogede. Nogle enkelte kurser afholdes på engelsk. Noget af vejledningen kan også foregå på engelsk og man må gerne skrive projekter på engelsk
Der er fælles modtagelse af alle studerende inde på gammeltorv, hvor alle spiser morgenmad sammen. Derefter er der studiestarts fest i den første uge. Aalborg universitet ligger ud over det, utrolig meget fokus på studiemiljøet og gruppearbejde. I begyndelsen af studiet, er der desuden en introperiode/rusperiode, hvor holdet bliver rystet sammen.
Noget af undervisningen er traditionelle forelæsninger. Der afholdes også nogle øvelser. Resten af undervisningen/læringen foregår i projektgrupperne.
Økonomi er et fuldtidsstudie, hvor der nogle dage er undervisning hver dag.
Der er en række krav til optagelse - du finder dem her: Der er fri adgang, for kvalificerede ansøgere. - dvs. ingen decideret adgangsbegrænsning.
I gennemsnit skal du bruge tre bøger pr. semester.

Fandt du ikke det du søgte?